Akersloter Marathon Klub

De AMAK loopt voor en met elkaar

Rondje Bert

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Akersloter Marathon Klub ter herinnering aan een van onze oprichters, oud-voorzitter en een van de meest markante leden van de vereniging: Bert de Jong. De editie van 2024 zal plaatsvinden op zondag 21 januari.

Rondje Bert is een van de weinige evenementen in de omgeving, waarin wandelen en hardlopen gecombineerd worden. Want geheel in het denkraam van de Akersloter MArathon Klub, begint 's morgens vroeg de wandeling van 25 kilometer rondom het Alkmaarder en Uitgeester Meer. Dit is duidelijk voor de wat gevorderde wandelaar. In de middag is er ook een wandeling van 10 kilometer in de omgeving van Akersloot, Limmen en Uitgeest.

Tevens gaat er in de middag een hardloopwedstrijd van start vanaf het handbalveld en langs het meer, rond de voetbalvelden. In drie ronden leggen de hardlopers 10,5 kilometer af in wisselende weers- en baancondities.

De organisatie van het evenement laat het toe de wandel- en hardloopgroep nagenoeg gelijktijdig te laten eindigen. De deelnemers krijgen dan gratis een kop soep en kunnen in de kantine van de handbalvereniging Meervogels nazitten met een hapje en drankje. Kortom een gezellig begin van een wandel- en hardloopjaar.

Hieronder de starttijden:

Wandelen 25 km; start 09:00u
Wandelen 10 km; start 12:30
Hardlopen: start 13:00u (Rondje van 3.5 km; max 3 ronden)