Akersloter Marathon Klub

De AMAK loopt voor en met elkaar

Veel deelnemers aan de start bij de 36ste AMAK-loop!


25 September 2022 - Onder een stralende herfstzon ging afgelopen zondag de 36e AMAK-loop van start. Na een rustperiode van twee jaar, door corona, mocht deze jaarlijkse hardloopwedstrijd eindelijk weer gehouden worden. Alle deelnemers, jong en oud, hadden er duidelijk zin in.

De Akersloter Marathon Klub (AMAK) heeft voor drie groepen deelnemers een traject uitgezet. Om 10.00 uur staan 34 kinderen t/m acht jaar aan de start voor hun halve mijl. Kort hierna beginnen 24 kinderen van negen t/m dertien jaar aan hun traject. Zij lopen een hele mijl. Aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s en oma’s komt iedereen moe maar voldaan over de finish.
Om 11.00 uur is het de beurt aan 84 volwassenen. Onder hen zijn vijf nieuwe AMAK-leden die pas in juni jl. met de training voor hun eerste AMAK-loop zijn begonnen. Ze lopen, samen met de andere 5 km. lopers één rondje dat hen voert langs het Alkmaardermeer en om de voetbalvelden om vervolgens weer terug te keren naar het startpunt bij handbalvereniging Meervogels.

Een aantal doorgewinterde hardlopers plakt er een tweede of zelfs een derde ronde aan vast. Alle deelnemers halen uiteindelijk de finish.  De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en hoopt natuurlijk dat er volgend jaar nog meer lopers aan de start zullen staan van de 37e AMAK-loop.